ЮКИП обеща да върне имиграцията до "нормалните" нива

19499
ЮКИП обеща да върне имиграцията до "нормалните" нива
Снимка: Getty Images/Guliver

Британската партия за независимост ЮКИП очерта миграционната си политика преди парламентарните избори през май, като изостави идеята за въвеждане на таван за броя на имигрантите, но заяви, че „правилният брой” е под 50 хиляди души на година.

ЮКИП, която има едва 2 от общо 650 места в долната камара на парламента, се надява да получи тласък от общественото разочарование по отношение на увеличаващата се имиграция, която в момента възлиза на 300 хиляди души на година въпреки обещанието на премиера Дейвид Камерън да намали броя на имигрантите до „десетки хиляди”.

Лидерът на ЮКИП Найджъл Фараж заяви, че партията му, която може да раздели десните избиратели, като усложни преизбирането на консерваторите на Камерън, иска да върне броя на установяващите се във Великобритания имигранти до „нормалните” нива. „Нормална бе ситуацията през 2000 година, когато нетната имиграция бе между 20 и 50 хиляди души на година”, заяви Фараж пред радио ВВС. „Оттогава нещата се объркаха. По-конкретно – отворихме вратата пред 10 бивши комунистически страни и в резултат на членството ни в ЕС нямаме абсолютно никакъв контрол върху числеността на идващите имигранти. Ще върна положението до нормални нива”, посочи той.

ЮКИП иска да въведе австралийската точкова система и да се съсредоточи върху привличането на висококвалифицирани имигранти. Партията обмисля да създаде „комисия за контрол на миграцията”, която ще съблюдава прилагането на политиките, да увеличи състава на граничната служба и да спре неквалифицираните работници да влизат във Великобритания поне за пет години.

Камерън обеща, но не успя да намали годишната нетна имиграция до „десетки хиляди” души и това подрони доверието в партията му преди изключително оспорваните избори, на които централна тема ще бъде имиграцията.

ЮКИП е под натиск да разкрие политиките си, след като не изпълни обещанието си да представи програмата си миналата седмица. Сега Фараж казва, че платформата ще бъде публикувана през април. Решението на ЮКИП да не ограничава годишната имиграция до конкретни нива е промяна в политиката, в която опонентите видяха източник на объркване относно позицията на партията. „Изглежда Фараж ще променя политиката си в действие. Един ден говори за таван, а после се отмята в жив ефир, което е невиждан досега подход”, заяви по този повод финансовият министър Джордж Озбърн.

The Irish Times

Фарадж отхвърли възможността за коалиция след изборите

Лидерът на антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фарадж изключи възможността да се присъедин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа