ЮКИП вкарва втори депутат в британския парламент

13532
ЮКИП вкарва втори депутат в британския парламент
Снимка: Gettyimages

ЮКИП ще изпрати втори депутат в британския парламент, след като Марк Реклес спечели частичните избори в Рочестър и Струд.

Реклес получи 16 867 гласа, с 2920 повече от кандидата на консерваторите Кели Толхърст – 13 947 и на лейбъристите Ношабах Хан – 6713. Зелената партия остана на четвърто място, побеждавайки либералните демократи, които загубиха мястото си, предаде БГНЕС.

"Ако ЮКИП може да спечели тук, можем да спечелим в цялата страна", каза Реклес, чието преминаване от Консервативната партия в ЮКИП предизвика изборите в графство Кент. В послание до своите избиратели той заяви: "Вие оставате моите шефове, не ми позволявайте да го забравя". Избирателната активност беше 50,67%.

Победата на ЮКИП е още по-впечатляваща от триумфа им в Клактън. Лекотата, с която те сразиха мнозинството на торите, беше удивителна при това въпреки че консерваторите вложиха всичките си усилия да спрат напредването на ЮКИП. Сега партията на Найджъл Фараж е категорична, че нито едно място на консерваторите не е сигурно и твърди, че други депутати на торите също може да преминат в нейните редици.

За консерваторите резултатът на ЮКИП не е крахът, от който вероятно са се опасявали, и засега няма признаци на паника или призиви за оставка на премиера Дейвид Камерън. Високопоставени представители на торите вярват, че ще си върнат това депутатско място на парламентарните избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа