Укор и одобрение в Европа след имигрантските мерки на Лондон

5827
Укор и одобрение в Европа след имигрантските мерки на Лондон

Премиерът на Швеция Фредрик Рейнфелд разкритикува британския си колега Дейвид Камерън, който представи план за ограничаване на достъпа на имигрантите до социални помощи, предаде АФП.

„Смятам, че това е неправилно. Вярвам в Европа, която трябва да бъде отворена, трябва да има свободно движение. Вместо това трябва да мислим как хората, които идват тук, могат по-лесно да си намерят работа”, каза Рейнфелд.

ЕК следи плана на Камерън за имиграцията

Европейската комисия се наблюдава с безпокойство националистическите стъпки, предприемани от някои страни-членки на ЕС успоредно със ...

Премиерът посочи, че след отварянето на своите граници за България и Румъния Швеция не се е сблъскала с голям наплив от имигранти от двете страни, които да злоупотребяват с щедрата шведска социална система.

„Всички ни предупреждаваха за огромен социален туризъм, но това не се случи”, добави шведският министър-председател.

Най-голямата крайнодясна партия във Франция, Национален фронт, пък приветства британския премиер Дейвид Камерън за решението му да въведе ограничения за социалните права на имигрантите.

„Национален фронт приветства речта на британския премиер, който наруши табуто за непоносимата цена на имиграцията за европейските страни”, пише в свое изявление заместник-председателят на партията Луи Алио.

„В момент, в който данните за безработицата непрестанно растат, а дефицитите се увеличават, се поражда спешната необходимост за въвеждане на национално приоритетни мерки за трудовата заетост, жилищното настаняване и социалната и здравната помощ”, се казва още в текста.

Камерън поряза имигрантите с нов пакет жестоки мерки

Имигрантите, които предявяват претенции за получаване на обезщетения за безработни във Великобритания, ще се изправят пред по-строги пр...

Изявлението бе направено по повод речта на Камерън за ограничаване на правата на имигрантите за достъп до социалните помощи, общинските жилища и безплатните здравни грижи.

От своя страна, Национален фронт иска Париж да даде предимство на французите при даването на социални жилища и работа, както и да се преустанови отпускането на семейни добавки за граждани на страни извън ЕС.

В същото време в дебата за прилива на имигранти от Румъния и България към Северен Рейн-Вестфалия се разрази спор между големите партии в Германия, пише германският в. „Генерал Анцайгер”.

Моника Дюкер от Зелените обвини министъра на вътрешните работи на Германия Ханс-Петер Фридрих в популизъм заради позицията му спрямо имигрантите.

По-рано Фридрих призова за по-строг контрол срещу имигрантите, които опитват да извършат измами със социалните помощи.

Лондон: Имигрантите с помощи за безработица само 6 месеца

Британският премиер Дейвид Камерън ще произнесе реч за имиграцията, в която ще разкрие плановете си как да бъдат спрени т.нар. „т...

От своя страна, министърът на труда и интеграцията на провинция Северен Рейн-Вестфалия Гунтрам Шнайдер се изказа срещу „прекалената паника във връзка с имиграцията”. Същевременно обаче Шнайдер подчерта, че проблемите не бива да бъдат омаловажавани и че няма никакъв смисъл да си затваряме очите пред тях.

Германските градове, които са най-силно засегнати имигрантската вълна на българи и румънци, са Дуисбург, Дортмунд, Кьолн, Дюселдорф и Хам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа