Украинският парламент ще се заеме с въпроса за оставката на правителството

13972
Украинският парламент ще се заеме с въпроса за оставката на правителството

Утре, 3 декември, официално ще бъде внесен за разглеждане въпросът за оставката на украинското правителство. Това заяви председателят на украинския парламент (Върховната рада) Владимир Рибак, предаде Агенция "Фокус".

Днес Рибак ще покани лидерите на парламентарните групи, включително тези на опозицията, за да продължат диалога за излизането от ситуацията.

Украйна ще поднови диалога с ЕС

Министърът на външните работи на Украйна, Леонид Кожар, обяви, че в близките дни украинска делегация ще се отправи към Брюксел, за да п...

Рибак допълни, че според него няма основания за обявяване на извънредно положение в страната и този въпрос няма да бъде разглеждан.

Освен това украинският президент Виктор Янукович вече заяви, че ако правителството подаде оставка, той ще я приеме.

Иначе протестите в Киев продължават с пълна сила, като се съобщава, че в центъра на украинската столица имаше 10 хил. протестиращи. От днес сутринта пред сградата на украинското президентство вече са разположени специалните части „Бекрут”. Както е добре известно, в петък, 29 ноември, украинският президент Виктор Янукович отказа да подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз. Това засили гнева на протестиращите към него.

Блокирана е сградата на украинското правителство, въпреки че още в неделя, 1 декември, Окръжният административен съд в Киев забрани протестите в центъра на украинската столица. Протестиращите обаче окупираха сградата на кметството и там се отбраняват срещу полицията. Сблъсъците със силите на реда продължават.

Напрежението в Киев расте, над 165 са пострадалите

Напрежението в Киев ескалира. Броят на пострадалите при протестните акции достигна 165 души. „За изминалото денонощие към спешнат...

Също вчера, лидерът на популярното протестно движение „Фемен” Ирина Шевченко предприе брутален акт срещу украинския президент Виктор Янукович. В Париж тя и нейни сподвижнички уринираха публично върху портрета на Янукович.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com