Украинските партии не могат да се споразуменят за федерализацията

13263
Украинските партии не могат да се споразуменят за федерализацията
Снимка: Getty Images / Guliver

Парламентарните партии в Украйна не могат да се разберат по меморандум за разрешаване на кризата в Източна Украйна, предаде БГНЕС.

Доскоро управляващата Партия на регионите и комунистическата партия не приемат варианта на документа, разработен от властващите в момента партии "Баткившчина", УДАР и "Свобода", заяви и.д. лидерът на на "регионалите" Сергей Соболев. Вариантът на управляващите изключва федерализация на страната, разширяване на пълномощията на регионите, официален статут на руския език в отделни региони и отказ от промяна на конституцията.

На свой ред "регионалите" предложиха свой вариант, в който се предвижда руският език да има статута на втори официален език. Това обаче се отхвърля от "Баткившчина", УДАР и "Свобода".

Вчера от ЕС категорично отхвърлиха варианта с федерализация на Украйна. Брюксел поиска отново всички окупирани административни единици в цяла Украйна, включително Майдана, да бъдат освободени. Освен това ЕС е готов да въведе санкции срещу 15 руски чиновници, ако постигнатото в Женева споразумение за разрешаването на украинската криза не бъде изпълнено.

Лавров: Действаме като в Грузия, ако настъпят интересите ни

Русия ще действа като в Грузия през 2008 г., ако интересите й бъдат пряко атакувани. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа