Украинските власти не планират да въвеждат извънредно положение

9005
Украинските власти не планират да въвеждат извънредно положение

Украинските власти не планират да въвеждат извънредно положение. Това заяви министърът на външните работи на Украйна Леонид Кожара по време на телефонен разговор със своя полски колега Радослав Сикорски, предаде УНИАН.

Комисията по външните въпроси на полския сенат осъди разпръскването на проевропейските демонстранти и призова Киев да подпише Споразумението за асоцииране към ЕС.

"Ранобудните студенти" заминават за Украйна

Делегация от трима представители на „Ранобудните студенти” ще замине за украинската столица Киев. Това стана ясно от преско...

По-рано беше съобщено, че министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров ще пристигне в Киев на 5-6 декември.

Днес Върховната Рада на Украйна ще проведе извънредно заседание, на което ще разгледа протестните искания, формулирани от опозиционните лидери, пише руският в. „Независимая газета”.

В дневния ред са три въпроса - наказването на тези, които са дали заповед на „Беркут” да разпръснат протеста на площад „Независимост” в нощта срещу 30 ноември; искането за незабавна оставка на правителството и свикване на предсрочни президентски избори; освобождаването на бившия премиер Юлия Тимошенко от затвора.

В Киев обаче не се надяват, че парламентът ще бъде в състояние да реши кризата. Там не вярват и в помощта на Русия и говорят за необходимостта от посредничеството на ЕС в разрешаването на ситуацията.

Украйна преживява своята 1997-ма година, смятат експерти

Днес е решителен ден за Украйна – на масата е сложена оставката на правителството. Около това мнение се обединиха бившият шеф на ...

По-рано министър-председателят на Украйна Николай Азаров заяви, че положението с масовите протести в Киев е станало неуправляемо.

„Сега ситуацията се е променила. От една страна, ние не сваляме вината от правоприлагащите органи, от друга страна, политиците, които се присъединиха към акцията, рязко радикализираха ситуацията. Масовият характер на акцията ескалира в неконтролируем характер, или по-точно контролиран от определени политически сили. Ние знаем кой стои зад провокациите. Ще дойде време и тези лица ще бъдат наказани”, подчерта Азаров.

Украинският президент Виктор Янукович пък призова събралите се на площад „Независимост” в Киев, както и в други райони, да не предприемат прибързани действия, да изчакат следващите президентски избори и да направят своя избор тогава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа