Украйна иска от Москва обяснения за военните учения

16283
Украйна иска от Москва обяснения за военните учения
Снимка: Getty Images/Guliver

Министерството на външните работи на Украйна поиска разяснения от Москва за целите на военните учения в близост до украинската граница. Това се казва в съобщение на украинското външнополитическо ведомство, цитирано от Интерфакс.

В него се отбелязва, че съгласно точка 16 от Виенския документ за мерките за укрепване на доверието и сигурността, Украйна се е обърнала към Русия по каналите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Киев иска от Москва да разясни целите, избора на мястото и времето за провеждане на ученията и да назове датата на тяхното завършване. Украинското МВнР иска също уточнение на броя и типовете въвлечени в ученията военни подразделения.

Скоро ще освободим американския журналист, казват в Славянск

Американският журналист, задържат от пропуските сепаратисти в източния украински град Славянск, скоро ще бъде освободен, заяви лидеръ...

В съответствие с Виенския документ, Русия е длъжна да предостави разяснения в рамките на 48 часа от момента на получаване на запитването, т.е. до 16.00 часа киевско време на 26 април, отбелязва пресслужбата на МВнР на Украйна.

По-рано министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, че ученията на руските войски са свързани с "изострянето на ситуацията в Югоизточна Украйна".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа