Украйна пред финансов колапс?

26773
Украйна пред финансов колапс?
Снимка: Getty Images/Guliver

Банковата система на Украйна се намира на границата на колапса, като най-острият проблем, който стои пред банкерите в момента е дефицитът на ликвидност.

Само през последните десет месеца клиентите на украинските банки са изтеглили 60 милиарда гривни и 9 милиарда долара от своите депозити, предаде ТАСС. Това е съответно 14 на сто и 30 на сто от целия обем на средствата, които гражданите имат по своите сметки.

Без преговори на контактната група за Украйна днес

Днес в Минск няма да се проведат преговори на контактната група за Украйна. Това оповести прессекретарят на министерството на външните...

Междувременно стана ясно, че Украйна ще преустанови влаковата връзка до Крим от съображения за сигурност, ова съобщиха Ройтерс и БТА, позовавайки се на съобщение на държавната железопътна компания.

Целта на мярката е да бъде гарантирана безопасността на хората. Ще бъдат спрени както пътническите, така и товарните влакове до анексирания от Руската федерация през март украински полуостров.

По-рано днес Украйна прекъсна електроснабдяването на Крим за втори път тази седмица, с аргумента, че той е достигнал определения лимит на потребление.

Полуостровът зависи на 70% от страната и в случай на аварийно спиране на захранването преминава на собствени мощности (газови и дизел генератори), които обаче могат да осигурят само до 300 мегавата мощност, предаде Криминформ.

Лавров е сигурен: САЩ и ЕС искат да накарат Путин да изглежда лош управник

Запада не крие какво цели със санкциите срещу Русия – основната цел е да бъде навредено на руската икономика - народът да се об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа