Украйна прие закон за амнистия на участниците от събитията в Донбас

11696
Украйна прие закон за амнистия на участниците от събитията в Донбас
Снимка: Gettyimages

Украинският парламент прие закон за амнистия на участниците в събитията в Донбас. За документа, внесен от президента Петро Порошенко, гласуваха 287 депутати при минимално необходими 226 гласа. Информацията съобщава БТА, позовавайки се на ИТАР-ТАСС.

Приетият документ определя и условия, при които съответните лица се освобождават от наказателна и административна отговорност.

Донбас получи подкрепа от Мадрид с протест

Представители на антифашистки движения, обикновени граждани, а също така украинци, които живеят в Испания, проведоха митинг пред сграда...

Внесени от Порошенко законопроекти предвиждат самоуправление на източноукраинските територии около Донецк и Луганск, контролирани от проруски сепаратисти, предсрочни местни избори в тези региони и амнистия за всички участници в конфликта.

По-рано днес украинското правителство предложи местните избори в Донбас да се проведат на 7 декември.Това се случва съгласно предложения законопроект за ограничено самоуправление на част от региона, информира АФП.

Изборите трябва да се проведат в определени райони на Донецката и Луганската области, които към настоящия момент се намират под контрола на проруските бунтовници, информира БГНЕС.

 

Сепаратистите съсипват Донбас

Въоръжените сблъсъци в Източна Украйна нанасят огромни щети на икономиката в целия регион. Инфраструктурата е съсипана, поръчките нам...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа