Украйна унищожила руски бронетранспортьори по пътя на руския хуманитарен конвой

31640
Украйна унищожила руски бронетранспортьори по пътя на руския хуманитарен конвой
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинската артилерия е "унищожила" голяма част от бронетранспортьорите, които според Киев проникнали в Източна Украйна от Русия снощи, съобщи украинското президентство, предаде БГНЕС.

Украинският президент Петро Порошенко обсъдил по телефона навлизането на бронетранспортньорите с британския премиер Дейвид Камерън и заявил, че "голяма част от тази техника е била унищожена през нощта от украинската артилерия", се казва в комюнике. "Проведена беше уместна акция срещу тази колона и част от нея вече не съществува. Тя беше унищожена", увери говорителят на украинската армия Андрий Лисенко.

Британски журналисти съобщиха, че 23 бронетранспортьора на руската армия, подкрепени от логистични автомобили, са преминали границата снощи близо до пропускателния пункт в Донецк. Оттам трябваше да премине противоречивият руски хуманитарен конвой към Източна Украйна.

Москва многократно отрече руски войски да са пресичали границата. Украинските власти съобщаваха и преди за навлизане на руски военни колони в украинските области Донецк и Луганск от пропускателни пунктове, контролирани от бунтовниците.

Руското външно министерство официално осъди "опитите (от украинска страна) за изваждане от релси на хуманитарната помощ", предназначена за населението в Източна Украйна. Министерството посочва в комюнике, че "рязкото увеличаване на военните операции" на украинската армия в региона "явно има за цел да пресече договорения с Киев маршрут" за преминаването на руския хуманитарен конвой.

Донецк даде 74 жертви за три дни

74 души са загинали при боевете в Донецка област за последните три дни. Други 116 са ранени, съобщава АФП.  Днес снаряд е паднал ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа