Украйна вече работи за изтеглянето на военните си от Крим

20652
Украйна вече работи за изтеглянето на военните си от Крим
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинският началник на сигурността Андрий Парубий съобщи, че се разработва план за изтегляне на украинските войници и техните семейства от Крим.

"Разработваме план, с който не само ще изтеглим военнослужещите в Крим, но и членовете на техните семейства, в континенталната част на Украйна", каза председателят на Националния съвет за сигурност и отбрана Парубий, предаде БГНЕС.

САЩ призова Русия да проведе диалог с Украйна относно превземането на военните бази в Крим. Според Вашингтон Москва ще бъде отговорна за евентуалните жертви.

"Продължаващите действия на руските сили за превземане на украинските военни бази създават опасна ситуация. Ние осъждаме тези действия. Русия трябва незабавно да започне разговори с украинското правителство, за да гарантира безопасността на украинските сили в украинския регион Крим", каза говорителят на Белия дом Джей Карни.

Междувременно генералният секретар на НАТО заяви, че намесата на Русия в Украйна представлява най-сериозната заплаха за сигурността на Европа от края на Студената война насам.

Той предупреди Москва, че рискува международна изолация.

Киев даде срок от три часа на Русия да освободи украински адмирал

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов постави условие към кримските лидери да освободят в срок от три час...

Въпреки кризите на Балканите през 90-те години и в Грузия през 2008 г., "това е най-тежката заплаха за сигурността и стабилността на Европа след края на Студената война", каза Андерс Фог Расмусен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com