"Укртрансгаз" обеща Балканите да имат газ

15634
"Укртрансгаз" обеща Балканите да имат газ

„Укртрансгаз” обеща непрекъснат транзит на газ към Балканите, предаде руската агенция ТАСС, позовавайки се на съобщение на компанията.

„Тази година изпълнихме всички планирани работи по украинската газотранспортна система и сме готови и занапред да осъществяваме непрекъснат транзит на синьо гориво към Балканите”, е заявил директорът на Централния диспечърски департамент на „Укртрансгаз” Андрей Дацюк, чиито думи са цитирани в комюнике на компанията.

Путин към ЕС: Помогнете на Украйна да си плати газа

Руският президент Владимир Путин призова Европа да помогне на Киев да погаси газовите си задължения към Москва след разговор с украин...

В него се отбелязва, че от 14 до 17 октомври в румънския град Пояна Брашов се е провело ежегодно международно съвещание между газотранспортните компании, осъществяващи транзит на руски газ към Балканите, на което е било съгласувано провеждането на планови профилактични и ремонтни работи на газопроводите през 2015 година и е бил подписан съответстващ протокол.

В съвещанието са взели участие компаниите „Укртрансгаз" (Украйна), "Газпром", "Газпром експорт", "Газтранзит" (Русия), "Молдовагаз" (Молдова), "Трансгаз" (Румъния) , "Булгаргаз" (България), "Боташ" (Турция), ДЕСФА, "Депа" (Гърция) и "Депа"(Македония).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа