Унгарски политик преряза оградата, полицията го прибра

4504
Унгарски политик преряза оградата, полицията го прибра
Снимка: Getty Images/Guliver

Унгарската полиция задържа един от лидерите на Демократическата коалиция Джердж Какук, който днес символично преряза телената ограда по границата срещу Сърбия. Вчера приключи поставянето на бодливата тел по 175-км. граница между двете държави, която има за цел да прекрати наплива на нелегални имигранти в Унгария от Сърбия. Какук преряза символично оградата край Роска, заедно със сръбската журналистка Милица Манич.

Според унгарския политик "оградата е безсмислена, защото тя не може да намали броя на бежанците в страната". "Това противоречи на Европейското законодателство и стимулира търговците на хора, които ще искат повече пари от бежанците за да ги прехвърлят в Шенгенската зона", каза още той. Милица Манич се обяви за премахването на оградата, защото след нейното изграждане в Сърбия и Унгария "имало още повече бежанци".

Отвориха отново гарата в Будапеща, бежанци не се допускат

Международната железопътна гара на унгарската столица Будапеща бе отворена отново, но бежанци не се допускат до нея, информира Reuters,...

"Абсолютно недопустимо е в 21-ви век да се изграждат стени между народите", каза още сръбската разследваща журналистка. БГНЕС припомня, че само през изминалия месец в Унгария са пристигнали над 50 000 бежанци, основно от Сирия, Афганистан и Ирак.

В съседна република Македония от Гърция след 19 юни са влезли над 53 000 имигранти. Всички те пристигат организирано с автобуси и влакове да македонската граница. Бежанците искат да се доберат до Западна Европа и преди всичко до Германия.

 

 

Унгария разреши на стотици бежанци да се качат на влакове за Австрия и Германия

Унгарските власти разрешиха на стотиците имигранти, които пребиваваха във временни палаткови лагери по гарите в Будапеща, да се качат н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа