Ураган причини сериозни транспортни проблеми във Великобритания

26417
Ураган причини сериозни транспортни проблеми във Великобритания
Снимка: Getty Images / Guliver

Ураганът "Гонсало", който се придвижва на изток от Атлантическия океан, предивзвика редица транспортни проблеми във Великобритания. В това число влизат отменени полети, проблеми с фериботите и по пътищата.

Проливни дъждове и бурни ветрове причиняват проблеми с транспорта, след като останките от урагана "Гонсало" засегнаха Великобритания. В Северен Уелс и остров Уайт бяха измерени ветрове със скорост 120 километра в час. Повече от 100 полета бяха отменени от летище Хийтроу, но от другите летища няма съобщения за проблеми, информира БНР.

Два милиона японци се евакуират заради ураган

Над два милиона японци в централната част на страната са получили днес препоръка да се евакуират заради с опасността от наводнения и св...

За щастие на пътниците, както коментираха британските медии, ураганът "Гонсало" пристига във Великобритания в неособено натоварен ден като вторник, така че пътниците могат да намерят алтернативни полети. Буреносните ветрове се придвижват на изток, като метеоролозите очакват обилни валежи на места и дори сняг по високите части на Шотландия.

От BBC съобщиха, че вятърът е достатъчно силен, за да причини леки щети на сградите, както и да изкорени по-малки дървета и да троши клони. По някои пътища вече има проблеми поради падналите дървета и клони. Много от фериботните услуги или са отменени, или се извършват с големи закъснения.

Ураганът "Гонсало" нанесе сериозни материални щети и прекъсна електрозахранването на Бермудските острови миналата седмица, където ветровете достигнаха 180 километра в час.

Снимка: Архив

Ураганът Мари сее разруха в Мексико

Ураганът "Мари" в Тихия океан е намалил силата си от пета до четвърта степен, но все пак е нанесъл значителни щети в мексиканския щат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com