Установиха кой от пилотите е бил в кабината на катастрофиралия Airbus A-320

45001
Установиха кой от пилотите е бил в кабината на катастрофиралия Airbus A-320
Снимка: Gettyimages.com

В пилотската кабина на катастрофиралия самолет е бил капитанът, а извън нея – вторият пилот, съобщиха френските медии. По този начин бе потвърдена информацията на The New York Times за това, че преди да се разбие салометът в пилотската кабина един от пилотите е излязъл от нея.

До момента няма официално потвърждение на тази информация.

Единият от пилотите на Airbus A-320 не е бил в кабината на самолета?

Един от пилотите на пътническия самолет Airbus A-320 на авиокомпанията за нискотарифни превози Germanwings преди падането в югоизточна ...

Според източник на The New York Times  от екипа следователи, разследващи катастрофата, за това свидетелстват записите в откритата черна кутия. "Мъжът първоначално леко чука на вратата, но не получава отговор", казва следователят, пожелал анонимност. След това той чука по-силно, но също няма отговор. Чува се как думка по вратата", подчертава той.

"В началото на полета се чуваше екипажът да говори нормално, след това се чува звука от преместване назад на пилотската седалка, врата, която се отваря и затваря след това. Чува се как се чука на вратата и после няма разговор до момента на удара", посочва източникът, който се е запознал със записите, потвърждаващи информацията на американския ежедневник The New York Times.

По време на разговорите си двамата пилоти са говорели на немски. В края на полета зазвучава аларма, показваща, че земята е близо. Не става ясно дали пилотът или помощник-пилотът напуска кабината. Източник, близък до разследването, заяви, че вторият пилот е отскоро в авиокомпанията Germanwings, която е подразделение на "Lufthansa".

Той е започнал работа там през 2013 г като има в актива си няколкостотин летателни часа. Националността му не се уточнява в тази информация, която идва след прослушването на черната кутия, регистрираща звуците в пилотската кабина.

Germanwings — черното петно в период на безпрецедентна безопасност в небето над ЕС

Падането на самолета на Germanwings, полет 9525, стана първата голяма самолетна катастрофа в Западна Европа от 2008 година насам. Но пр...

Пътническият самолет Airbus A-320, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, падна на територията на Франция на 24 март. На борда се намираха 152 души - 144 пътници и 8-членен екипаж.



Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа