В Деня на труда хиляди в Москва поискаха двойни заплати

7064
В Деня на труда хиляди в Москва поискаха двойни заплати

140 хиляди души се събраха на традиционното шествие на профсъюзите в Москва по повод Деня на труда. Тази година шествието премина под лозунга "Ръст на цените - дойни заплати". Изборът на лозунг от Федерацията на независимите профсъюзи в Русия обясниха с това, че е нужно да се повиши платежоспособността на населението, което от своя страна ще подобри като цяло състоянието на икономиката в страната, пише БЛИЦ.

Сред други лозунги, които се открояваха на шествието, бяха искания за повишаване на минималната работна заплата, осигуряване на безопасността на труда, намаляване на задълженията и допълнителния труд на работниците. Освен това руските профсъюзи настояват да не се допуска увеличаване на пенсионната възраст в страната.

Румънските държавни служители масово протестират за заплати

Повече от 32 000 служители в държавната администрация на Румъия излязоха на протест днес с искания за увеличаване на заплатите им с 1...

По традиция към шествието се присъедини кметът на Москва Сергей Собянин и представители на партията "Едина Русия". Той поздрави присъстващите и изказа радост, че въреки лошото време настроението е добро.

Масово участие осигуриха и от Национално освободително движение, активисти от Общорусийския народен фронт, Федерацията на независимите профсъюзи на Русия, Профсъюзът на работниците от Москва и партиите "Справедлива Русия" и комунистическата партия.

По сведения на милицията в Москва на 1 май в града ще се проведат около 300 различни мероприятия, за реда и сигурността на които ще следят повече от 8 000 души. За да се осигури численият състав са командировани около 5000 души от вътрешни войски, представителите на народното опълчение, доброволци и частни охранители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа