В Германия стартира първото дело срещу член на "Ислямска държава"

10366
В Германия стартира първото дело срещу член на "Ислямска държава"

Днес във Върховния съд във Франкфурт стартира първото дело срещу член на радикално-ислямската групировка "Ислямска държава".

20-годишният Крешник Бериша, който е с косовски произход и германско гражданство, беше изправен пред съда заради участие в паравоенни формирования на територията на Северен Ирак и Сирия. Със същите обвинения предстои да бъде изправен пред съда и втори гражданин на Германия, за когото има същите доказателства, информира БНР. 

Турция отрече да купува петрол от "Ислямска държава"

Турският министър на енергетиката Танер Йълдъз отрече твърденията, че Турция е купувала контрабанден петрол от членове на "Ислямска д...

Двамата са в списъка на вътрешното министерство на германски граждани, приобщили се към "Ислямска държава". За посочените в списъка има наложена ограничителна заповед.

От миналата седмица правителството на Германия наложи т. нар. "оперативна забрана" на "Ислямска държава" и я обяви за извършваща престъпления срещу човечеството. Тя обаче все още не е припозната като чуждестранна терористична организация.

За окончателното й обяваване като противоречаща на конституцията и законите на Федералната република е необходимо съдебно решение – т.е. прокуратурата трябва да внесе искане за обявяването й извън закона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа