В Италия арестуваха управителя на най-голямото сметище в Европа

23988
В Италия арестуваха управителя на най-голямото сметище в Европа

Италианската полиция е поставила под домашен арест собственика на най-голямото сметище в Европа извън Рим. Шестима други, включително бивш областен управител, също са задържани като част от разследване за незаконни действия при третирането на отпадъците, предаде БГНЕС.

Манлио Церони, наричан "Краля на боклука", управлява сметището Малагрота с площ 250 хектара в покрайнините на италианската столица, където законите за опазване на природната среда се пренебрегват с години.

Сметището Малагрота трябваше да бъде затворено през 2007 година съгласно европейските закони за отваряне на сметища, но местните власти няколкократно отлагаха това. Сметището бе окончателно затворено през октомври миналата година.

Церони притежава редица предприятия за отпадъци, а италианските медии съобщават, че годишният му оборот е повече от 1 милиард евро.

Към 2100 г. човечеството ще произвежда 11 млн. тона боклук всекидневно

Едва ли не ежемесечните доклади на учени за изменението на климата отхвърлиха на заден план не по-малко важен екологичен проблем &ndash...

През последните години Италия имаше доста проблеми с отпадъците, особено в Неапол. Там се стигна до стачки на служителите по чистота, а в медиите на Ботуша се появиха материали относно това как Камората се възползва от бизнеса с боклука.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа