В Италия пресният хляб става запазена марка

4390
В Италия пресният хляб става запазена марка
Снимка: Thinkstock/ Guliver

В Италия се готви промяна в закона за производство на хляб. Причината е в неясните до сега правила и съвременният начин за производство и продажба на хляб, предаде БГНЕС.

Уточнението в закона започва с това какво значи "хляб" - печен продукт от различни житни брашна, замесени с вода, с или без мая, с или без сол. Следва промяната за понятието "пресен хляб"- този приготвен на деня и продаден в неговите рамки. След това, този хляб вече не може да бъде етикетиран и продаден като пресен.

Италия плаща на джихадисти и пирати откупи за милиони

Продължило шест месеца разследване на екип на телевизия Ал Джазира разкрива, че италианското правителство плаща десетки милиони долар...

Няма да се смята за такъв продукт хляб от замразено тесто, затоплен или изпечен при закупуването му, както и хляб, замесен от полуфабрикати. Ще има съответни индикации на етикетите, като видовете хляб да се намират на различни рафтове от пресния. Наказанията за неспазващите разликата между пресен и всички други производни видове са запор на дейността до отнемане на сертификатите за производство и продажба. Така, пресният хляб ще е запазена марка, потребителите - наясно и традиционните хлебарници - под закрилата на закона.

С тази дейност се занимават 400 000 души и 25 000 предприятия. На Апенините се правят над 300 типове хляб, голяма част от които с контролирано и гарантирано наименование за произход, а 37% от италианците предпочитат традиционните хлебарници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа