В Киев бе убит опозиционният журналист Олес Бузина

9063
В Киев бе убит опозиционният журналист Олес Бузина
Снимка: Gettyimages

Днес в 13.20 ч. в Киев в района на ул. „Дягтерьовская“ двама неизвестни мъже с маски са застреляли украинския журналист Олес Бузина, съобщи LifeNews. На мястото на престъплението в момента работи следствено-оперативна група под ръководството на изпълняващия длъжността ръководител на МВР на Украйна Василий Паскал, съобщават на официалния сайт на министерството.

Украинските медии пишат, че Бузина е бил изписан от болница само преди няколко дни.

Убиецът на детето в Панагюрище имал над 20 нарушения

Убиецът на 6-годишно дете на улица в Панагюрище е познат сред съгражданите си като самонадеян шофьор с над 20 нарушения на пътя, койт...

Убийството на журналиста в Киев вече бе коментирано и от руския президент Владимир Путин по време на „Пряката линия“. Според руския държавен глава, това е поредното политическо убийство в Украйна.

Олес Алексеевич Бузина е опозиционен журналист, писател и телевизионен водещ, известен със своите антиукраински изказвания. Автор е на книгите „Вурдалак Тарас Шевченко“, „Съюз на плуга и тризъбеца. Как измислиха Украйна“. В средата на март Бузина напуска длъжността главен редактор на вестник „Сегодня“, която заема от януари 2015 г. По думите на журналиста, решението му е свързано с цензурата в изданието, липсата на пълномощия за промяна на кадровата политика, както и със забраната за общуване с пресата.

Припомняме, че вечерта на 14 април 2015 г. в Киев бе убит бившият украински народен депутат от Партията на регионите Олег Калашников. Роднини на убития разказаха пред журналисти, че в последно време той е бил заплашван с физическа разправа. Украинското МВР образува наказателно производство за убийство, като сред основните версии са политическата дейност на бившия депутат, в частност организацията на Антимайдана в Киев, както и конфликт в бизнеса.

Експерти, цитирани от LifeNews са убедени: властите в Киев отстраняват неизгодните за тях украинци, които е възможно да разполагат с компромати срещу действащото правителство. През последните няколко месеца в Украйна при странни обстоятелства загинаха няколко високопоставени държавни служители, в това число и от обкръжението на бившия президент Виктор Янукович.

Семейството на Хюлия е възмутено от присъдата на убиеца ѝ

Не трябва да има такова снизходително отношение, защото всеки, който реши да направи такова нещо, ще знае, че ще му дадат десетина годи...

Съпредседателят на народния фронт на „Новорусия“ Константин Долгов заяви, че в близко време можем да очакваме нови съобщения от Украйна за странната смърт на хора, близки до бившия президент на страната.

Руският президент Владимир Путин коментира убийството на Олес Бузина така: "Това не е първото политическо убийство, има цяла серия такива убийства, но това предпочитат да не го забелязват в цяла европа и в Америка"

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа