В Полша недоволни, че ЕС не е единен срещу Русия

18547
В Полша недоволни, че ЕС не е единен срещу Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

В Европейския съюз няма единство относно нови санкции срещу Русия заради силната съпротива на някои страни-членки. Това заяви полският премиер Доналд Туск на пресконференция във Варшава, информира ИТАР-ТАСС.

В отговор на въпрос за организирането на нова среща на върха на ЕС заради санкциите, премиерът изтъкна, че първо трябва да има гаранции за резултат от такава среща. "Ако се окаже, че някой от европейците блокира по-остри санкции, това ще бъде повече от срамно", изкоментира Туск.

ЕС разработва закони заради санкциите срещу Русия

Еврокомисията (EК) ще разработи в най-близко време по молба на Съвета на ЕС законодателна основа за въвеждане на секторни санкции срещу...

"Затова сега в кулуарите се води работа, за да стигнем до убеждението, че евентуалната среща на върха ще засили тези действия. Сега такава убеденост няма заради твърде силната съпротива на няколко държави", посочи премиерът на централноевропейската държава, информира БГНЕС.

Полша се застъпва за единството по въпроса за санкциите. "По-добре слаби санкции, които въвежда цяла Европа, вместо радикални стъпки на една държава. Самостоятелно нито една европейска държава няма шансове в конфронтация с Русия", изтъкна полският държавник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа