В центъра на Киев издигнаха руския флаг вместо българския преди визитата на Плевнелиев

13107
Снимки: Facebook профил на Дмитрий Линько

В украинската столица Киев се случи скандална случка преди визитата на българския президент Росен Плевнлиев. В центъра на града властите издигнаха редом с украинския руския флаг вместо трикольора на България, съобщава в. „Петербургский дневник”.

На 7 и 8 юли Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Киев по покана на украинския си колега Петро Порошенко.

Плевнелиев: На гърците им е тежко, да проявим разбиране

Кризи е имало и ще има. Наша задача е да разбираме приятелите ни и добри съседи в Гърция. Да помогнем по всякакъв възможен начин да бъ...

Според руския вестник някой е объркал знамената преди визитата на Плевнелиев, а на грешката обърнал внимание депутата от Радикалната партия Дмитрий Линько. Той публикува в профила си във Facebook снимки на издигнатите знамена. На тях се вижда, че вместо флагът на България в бяло, зелено и червено на стълбовете наред с украинското знаме е това на Русия.

„В центъра на Киев са издигнати знамената на Украйна и България. Но ги погледнах и възникна въпроса: наистина ли това е българскитя флаг? На вас какъв ви се струва“, пише Линько.

В коментарите под снимката посочват, че това е руското знаме и наричат случката „диверсия“, а този, който е объркал флаговете причисляват за „провокатор“.

В програмата на посещението на Росен Плевнелиев са включени срещи с президента на Украйна Петро Порошенко, с министър-председателя Арсений Яценюк и с председателя на Върховната рада на Украйна Володимир Гройсман, съобщиха от прессекретариата на държавния ни глава.

Русия: Гърция сама трябва да ни поиска помощ

„Ако Гърция има нужда от финансова помощ, тя трябва да помоли за нея. Досега обаче към Русия такова искане не е постъпвало”...

Държавният глава ще положи цветя пред  паметниците на Петко войвода и на Св. Св. Кирил и Методий в Киев и ще отдаде почит пред паметта на жертвите от масовия глад през 1932-1933 г. в Украйна. Държавният глава ще поднесе цветя и пред Кръста на героите от „Небесната стотица“ в памет на гражданите, загинали по време на събитията между ноември 2013 – февруари 2014 година в Украйна. В делегацията е включен и министърът на външните работи Даниел Митов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа