Варуфакис подаде оставка

7180
Варуфакис подаде оставка
Снимка: Gettyimages.com

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис подава оставка, съобщи Ройтерс. Това става само часове, след като правителството постигна победа на референдума, на който гражданите отхвърлиха спасителните мерки на кредиторите.

"Скоро след обявяването на резултатите от референдума, бях наясно с определени предпочитания на някои участници на Еврогрупата и някои "партньори " за моето..."отсъствие " от заседанията.

Ципрас и Варуфакис: Financial Times провокира за "да" на референдума

Финансовото министерство на Гърция излезе със становище, че публикацията на Financial Times за предстоящо изземване на част от влогов...

Министър- председателят преценени, че това ще е потенциално полезно за постигането на споразумение.

Поради тази причина аз напускам Министерството на финансите днес ", заяви Варуфакис, който често е в конфликт с кредиторите в преговорите през последните месеци. Той обясни причините за решението си в блога си, след като обяви новината в своя Twitter.

Припомняме, че вчера в Twitter гръцкият финансов министър Янис Варуфакис вече се оплака, че гръцките медии са изопачили думите му за бъдещите преговори. Казах, че можем да подновим разговорите до 24 часа, а не че до 24 часа ще има споразумение, заяви той.

По-късно Варуфакис каза, че "с това щедро "не", което гръцкият народ ни даде, ще опитаме да си сътрудничим с нашите партньори и ще поканим всеки един от тях на разговори".

Варуфакис: Може да отменим референдума, ако се споразумеем с еврогрупата

По информация на германския вестник Die Welt в хода на телеконференцията тази вечер гръцкият финансов министър Янис Варуфакис е заявил...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com