Варуфакис предупреди, че Испания може да е новата Гърция

5013
Варуфакис предупреди, че Испания може да е новата Гърция
Снимка: Getty Images

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис предупреди, че Испания може да бъде сполетяна от съдбата на Гърция, ако не предприеме своевременно необходимите икономически мерки. Това заяви Варуфакис в интервю за испанския вестник "Ел Паис", цитиран от БГНЕС.

Според него властите в Мадрид трябва да направят подробен анализ на социалната и икономическата си политика и на базата на своите заключение да преценят какво е необходимо да предприемат за доброто на страната си.

Ципрас защити бившия министър на финансите

Гръцкият премиер Алексис Ципрас защити бившия министър на финансите Янис Варуфакис във връзка с изготвянето на „защитен план&ldq...

"Ако се повторят същите грешки, както тези при нас, остава опасността Испания да бъде новата Гърция", каза още Варуфакис, който бе част от кабинета на премиера Алексис Ципрас, но подаде оставка на 6-ти юли, ден след проведения референдум, на който мнозинството гръцки гражданин се противопостави на предложенията на международните кредитори. Седмица след това, на 12-ти юли, Ципрас прие всички условия за строги икономически мерки.

Испанският премиер Мариано Рахой на няколко пъти предупреди, че ако лявата партия Подемос, която е близка до гръцката Сириза на Ципрас, победи на общите избори в края на годината, страната може да изпадне в криза, ако бъде променен икономическият курс в страната.

По повод тези твърдения Варуфакис каза, че "Гърция се е превърнала във футболна топка за десните политици, които заплашват гражданите си с Гърция".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа