Ватикана: Референдумът в Ирландия е поражение за човечеството

6206
Ватикана: Референдумът в Ирландия е поражение за човечеството
Снимка: Getty Images/Guliver

Резултатите от референдума в Ирландия за подкрепа на еднополовите бракове се не само „поражение на принципите на християнството, но и поражение на човечеството“. Това е мнението на държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, съобщи Financial Times.

„Аз съм дълбоко опечален от този резултат. Църквата трябва да положи  максимални усилия за разпространението на своето учение“, подчерта още Паролин.

Ирландците казаха "Да" на гей браковете

Ирландски политически наблюдатели от двата лагера на дебата относно гей браковете казаха, че първите отворени урни при преброяването на...

Архиепископът на Дъблин заяви ,че гласуването на референдума е „потвърждение за възгледите на младите хора“ и църквата трябва да намери общ език с тях.

Римският папа Франциск винаги е бил против еднополовите бракове. Но преди две години заяви, че обществото трябва да прояви повече състрадание към хората с нетрадиционна ориентация. „Кой съм аз, че да съдя?“, добави тогава той.

Референдумът за легализирането на еднополовите бракове се състоя на 22 май в Ирландия. „За“ гласуваха повече от 62% от гласувалите, а „против“ – 37,9%. Така Ирландия стана първата европейска страна, в която еднополовите бракове са законни.

 

Ирландия гласува на референдум за гей браковете

Република Ирландия гласува днес на референдум за разрешаване на еднополовите бракове, предаде БГНЕС. "От историите, които съм чувал пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com