Ватикана отрича съобщенията за удвояване на сигурността поради терористична заплаха

20428
Ватикана отрича съобщенията за удвояване на сигурността поради терористична заплаха
Снимка: Getty Images

Ватикана отрече съобщенията, че сигурността около площад"Свети Петър" е била засилена двойно след предупреждения, че папа Франциск може да стане цел на джихадистката група "Ислямскадържава", предаде ДПА. "Ситуацията е нормална и нямамеинформация за конкретни заплахи или поводи за притеснение",заяви говорителят на Ватикана отец Федерико Ломбарди.

По-рано италианската агенция АНСА съобщи, позовавайки се на информирани източници, че мерките за сигурност са засилени от 17септември, когато допълнителни екипи на италианската полиция подсилиха охранителите на Ватикана за седмичната публична аудиенция на папата.

Ломбарди заяви, че е нормална практика охраната да се подсилва от италиански полицаи по време на масови събития на площад "Свети Петър". Няма данни през последните дни да е имало удвояване на охраната, добави той.

По-рано тази седмица Ломбарди отхвърли притесненията за сигурността на папата по време на посещението му в Албания утре- първото в предимно мюсюлманска страна. През ноември се очаква папа Франциск да посети и Турция.

Иракският посланик при Светия престол Хабиб ас Садр заяви по-рано, че е предупредил властите на Ватикана за възможни заплахи срещу папата.Аналитиците и разузнаването на Ирак са представили тази хипотеза, знаейки как мислят терористите от "Ислямска държава".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа