Великден не донесе мир в Украйна

15324
Великден не донесе мир в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Въпреки обявеното от Киев примирие по време на Великденските празници, напрежението в Украйна остава на точката на кипене.

Трима жители на украинския град Славянск (Донецка област) са убити през нощта при нападение срещу една от барикадите в северната част на града. Един човек е приет в болница в тежко състояние, съобщи телевизионният канал "Россия 24", цитиран от БГНЕС.

Според ранения в момента на нападението срещу поста, там са били единствено мирни местни жители без оръжие, които обикновено спират и оглеждат влизащите в града автомобили и предупреждават силите за самоотбрана за появяването на армейски части. Към поста се приближили няколко автомобила, от които открили огън.

На мястото са пристигнали бойци, които отвърнали на огъня и убили двама от нападателите. Задържани са два автомобила с оръжие, което не е на въоръжение в украинската армия и символика на "Десен сектор", както и карти, изготвени на основата на въздушни снимки, пише ИТАР-ТАСС.

Киев спря антитерористичната операция заради празниците

Украинското правителство заяви, че няма да атакува проруските сепаратисти през Великденския уикенд, в момент когато неговите съюзници ...

Междувременно стана ясно, че един от най-активните лидери на проруското движение в Харков – Константин Долгов, ще остане два месеца в следствен изолатор. По данни на един от координаторите на харковското проруско обществено обединение „Борба” Сергей Киричук, Долгов ще остане в следствения изолатор, докато не завърши следствието, водено срещу него.

Срещу задържания са повдигнати обвинения по член 194 т.2 от Наказателния кодекс на Украйна - за умишлен палеж.
По-рано Долгов е бил арестуван от правоохранителните органи, след което в дома му е бил извършен обиск.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа