Великобритания и Франция ще връщат мигранти

5648
Великобритания и Франция ще връщат мигранти
Снимка: Getty Images/Guliver

Властите на Великобритания и Франция ще работят съвместно по осъществяването на план за връщане на мигранти в страните, от които произхождат. Това заяви министърът на външните работи на Обедишненото кралство Филип Хамънд след проведеното съвещание на извънредния кризисен комитет COBRA /"КОБРА"/.

Мисля, че контролираме кризата. Отбелязахме пик миналата седмица, а оттогава броят на мигрантите намаля. Предприемаме съвместно с френските власти и "Евротунела" редица мерки, които вече действат и се надявам, че в близко бъдеще ефектът им ще е голям", каза Хамънд. Той посочи още, че от тази вечер в диспечерската зара на "Евротунела" в Кале ще има британски и френски гранични служители.

Компанията оператор на тунела е приела и предложението за допълнителна охрана от около 100 човека. Ще бъдат направени и ограждения. Миналата седмица мигранти от Северна Африка и Близкия изток направиха няколко масови опита за незаконно влизане от Франция на британска територия през тунела под Ламанша. В първия опит участваха 2 000, а във втория - 1500 души. При втория опит имаше загинал мигрант.

10,9 милиона стигна броят на имигрантите в Германия

Броят на имигранти, които живеят в Германия, през миналата година достигна 10,9 милиона души. Това е с един милион повече, отколко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа