Великобритания не бива да напуска ЕС, отсече Меркел

7804
Великобритания не бива да напуска ЕС, отсече Меркел
Снимка: Gettyimages

Великобритания без съмнение трябва да остане в Европейския съюз. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, която днес се срещна с британския премиер Дейвид Камерън, предаде BBC.

По време на пресконференция след срещата между двамата Меркел допълни, че Германия ще работи конструктивно с Лондон при опитите му да предоговори отношенията си с ЕС.

Канцлерът добави още пред журналистите, че съюзът има някои непоклатими правила като правото за свободно движение на хора, но въпреки това се надява исканията на Великобритания да бъдат удовлетворени възможно най-скоро.

Визитата на британския премиер в германската столица е част от неговата обиколка из Европа, в опит да намери съмишленици, които да подкрепят исканията му за предоговаряне на отношенията си с ЕС преди срещата на върха на държавите членки в края на следващия месец.

Камерън, който вече беше на посещение в Полша, все още не е представил пълните подробности около реформите, които ще предложи, но за сега е известно, че те ще включват по-строги правила за получаване на социални помощи от емигранти. Ако той успее да получи подкрепата на Меркел, която е канцлер на най-голямата икономика в Европа, то това ще му даде значителна преднина по отношение на исканията му пред останалите членове на съюза.

Очаква се до края на 2017 г. във Великобритания да се проведе референдум за членството в ЕС.

Меркел остава най-влиятелната жена в света

Германският канцлер Ангела Меркел остава най-влиятелната жена в света според списание "Форбс". Меркел заема престижната челна позиция...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа