Вивиан Уестууд призова шотландците да гласуват "за" на референдума

14486
Вивиан Уестууд призова шотландците да гласуват "за" на референдума

Британската модна дизайнерка Вивиан Уестууд призова шотландците да подкрепят независимостта си на референдума в четвъртък. Според нея отговорът "да" "насочва към един по-добър свят".

"Толкова съм развълнувана. Стискам палци за победа. Ако това се случи, ще бъде в посока към един по-добър свят", каза Уестууд по време на седмицата на модата в Лондон, информира БГНЕС.

МВФ: Независимостта на Шотландия ще предизвика несигурност

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи, че ако гражданите на Шотландия гласуват за независимост, това ще повдигне много въпроси и ще ...

Основните мотиви в нейното ревю са шотландското каре и короните, а всеки модел носеше значка, на която пише "Да".

По този повод дизайнерката коментира: "Мразя Англия. Обичам Шотландия, защото там хората са по-добри от нас, британците. Те са по-демократични. Въобще не съм настроена патриотично спрямо Англия, защото я разрушиха. Политиците карат хората да следват една система, която е отживелица. Надявам се Шотландия да бъде модел за надежда в бъдещето, за развитие, където хората имат демокрация, а не всичко да бъде в името на печалбата, бизнеса и разрухата".

Хората, които смятат да гласуват отрицателно на референдума, са "наплашени и глупави", категорична беше Уестууд. Позицията й споделят още комедийният актьор Франки Бойл, актьорът Шон Конъри и певицата Ани Ленъкс.

В другия лагер са футболистът Дейвид Бекъм и треньорът сър Алекс Фъргюсън, авторката на поредицата за Хари Потър Дж.К. Роулинг и актрисата Ема Томпсън.

Великобритания не прави извънредни планове в случай на независимост на Шотландия

Великобритания не прави извънредни планове, в случай, че шотландците гласуват за независимост на 18 септември, заяви говорител на преми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа