Влаковете под Ламанша бяха спрени заради нелегални имигранти

9397
Влаковете под Ламанша бяха спрени заради нелегални имигранти

Движението на влаковете по тунела под Ламанша бе временно прекъснато тази нощ заради опит на голяма група нелегални имигранти от Африка да влязат, предаде БГНЕС.

Според информация от префектурата на Па-дьо-Кале около 150 души се прехвърлили през огражденията и излезли на платформите, от които тръгват специалните композиции, превозващи под тунела автомобили. След намесата на полицията ситуацията била нормализирана за около три часа. Органите на реда е трябвало да проверят всеки от вагоните в зоната.

Представител на компанията "Евротунел" заявил, че в последно време "атаките" на нелегални имигранти да преминат по този начин във Великобритания, зачестили и се наложило охраната да бъде засилена, за да се гарантира нормалното движение на влаковете.

По данни на префектурата Па-дьо-Кале сега на нейна територия се намират около 3000 нелегални имигранти, основно от Етиопия, Еритрея, Судан и Афганистан. Целта им е Великобритания, тъй като тамошното законодателство им позволява по-лесно да получат право на пребиваване и социална помощ отколкото в други страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа