"Восъчното" лице на Немцов в ковчега шокира дошлите да се простят с него

33100
"Восъчното" лице на Немцов в ковчега шокира дошлите да се простят с него

Съпредседателят на партията РПР-Парнас Борис Немцов бе погребан в Троекуровското гробище в Москва. В последния му път го изпратиха семейството, съпредседателят на РПР-Парнас Михаил Касянов, председателят на партията "Демократичен избор" Владимир Милов, активисти на движението "Солидарност", а също много хора, което не са го познавали, но уважават възгледите му.

Според руските медии, прощаването с Борис Немцов се е превърнало в истински митинг. Хиляди казаха последно "Сбогом" на опозиционера на Владимир Путин, а опашката за поклонението се извиваше на километър от сградата, в която беше поставен ковчегът на застреляния политик.

Медведев изпрати венец за погребението на Немцов

Представители на руското правителство присъстваха на поклонението пред убития политик Борис Немцов. Гробът на съпредседателя на партият...

"Лицето на политика изглеждаше все едно е от восък, пише в репортажа си gazeta.ru. - Все едно е извадено от Музея на восъчните фигури. Контрастът с онова лице, което познаваме от снимките и реалността е огромен".

На гроба му бяха положени десетки венци с ленти с цветовете на руския флаг. На гроба бе извършено и опело. Поклонението на убития политик бе извършено по-рано днес в Сахаровския център, почит към убития политик отдадоха представители на федералната и регионална власти, парламентаристи, правозащитници, общественици, съратници и дипломати.

Борис Немцов бе убит в нощта на 28 февруари. Смята се, че убийството му е поръчково.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа