Всеки ден поне 300 души изчезват в Русия

9021
Всеки ден поне 300 души изчезват в Русия
Снимка: Gettyimages.com

От социален експеримент със скрита камера, проведен в Русия и публикуван в популярна мрежа за видеообмен, се вижда, че 80% от руснаците са склонни да се престрашат да се притекат на помощ на дете, което твърди, че е било отвлечено.

Всеки ден най-малко 300 души биват регистрирани като изчезнали в Русия, се твърди в социалния експеримент, качен на сайта Youtube. Това прави около 110 000 души годишно – колкото един средноголям град.

Солидарност от един касапин за друг

Руски лекари настояха военнопрестъпникът Ратко Младич – организатор и деен участник в клането на 9000 момчета и мъже в Сребреница...

Добрата новина е, че повечето от обявените за изчезнали биват открити живи и здрави в близките месеци от момента, в който биват регистрирани като такива. Мнозинството от тях не са жертва на похищение, убийство или друго престъпление.

Наистина шокиращото число, което е цитирано по-горе, се дължи на факта, че в руското законодателство няма точна дефиниция за изчезнал човек. Най-често хора биват регистрирани като изчезнали, когато решат да избягат от някакъв личен или семеен проблем, както и когато имат дългове, които не са в състояние да погасят.

Около една четвърт от изчезналите стават бездомници на малко по-късен етап от живота си.

По данни на руския вестник Правда, през последните години броят на изчезналите руски граждани се е удвоил, като на годишна база нарастването е средно с 13,5%. Средно около 200 от изчезналите са войници или служители на реда, сочат резултатите на годишна база.

YouTube вече е в списъка със забранени сайтове в Русия

Федералната служба по надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации на Русия (Роскомнадзор) внес...

Според статистиката от 2007 г., около 120 000 души са безследно изчезналите на територията на Руската федерация, като най-често изчезват възрастни мъже – 59 000 за посочения годишен период. Около 38 000 от изчезналите са жени, а децата са 23 000. Много от децата биват въвличани в просия и дори сектантски дейности.

Според статистика на вътрешното министерство на Русия, цитирана от руския вестник Правда, повечето от изчезналите – около 80 процента – са възрастни хора, които напускат своето родно място, за да търсят работа. Повечето от тях се сблъскват с много трудности и почти не могат да изкарат пари, затова предпочитат да не информират близките си за своето местонахождение.

Руското вътрешно министерство успява да открие около 80% от изчезналите възрастни и около 90% от децата.

Според руското законодателство, ако човек бъде обявен за изчезнал в Русия, той ще бъде издирван в продължение на 15 години, след което, ако не бъде открит, ще бъде официално обявен за мъртъв.

Журналистът Мартин Кръстев е намерен обесен?

53-годишният журналист Мартин Кръстев е намерен обесен. Това съобщи OFFNews, позовавайки се на свои източници. От полицията все още не ...

Използвани източници: Правда; Rakamakafo – Youtube; Министерство внутренних дел Российской Федерации; Конституция Российской Федерации.

Автор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа