Въоръжени блокираха сградата на украинска петролна компания

13511
Въоръжени блокираха сградата на украинска петролна компания
Снимка: Gettyimages

Неидентифицирани въоръжени мъже блокираха сградата на компанията "Укрнафта" като я отцепиха, съобщават украински медии.

Според информация на телевизия "112", мъже в камуфлажни униформи, въоръжени с автоматично оръжие и палки, поставят ограждения около сградата. "Входът в "Укрнафта" е блокиран от автоматчици. Старшият им - с черна каска - след няколко минути разправии заяви, че представлява батальона "Днепър 1". Какво прави тук териториалната отбрана от района на Днепропетровск, той отказа да отговори", пише депутатът Сергий Лешченко от "Блока на Петро Порошенко" в социалната мрежа" Фейсбук".

Бжежински: Ситуацията около Украйна напомня навечерието на Втората световна война

Ситуацията около украинския конфликт напомня това, което се е случило непосредствено преди Втората световна война. Това заяви в Брюксел...

"Укрнафта" е най-голямата петролна компания в Украйна. Тя произвежда над 86% от петрола, 28% процента от газовия кондензат и 16% от общото производство на газ от въглеводороди в Украйна. Контролният пакет акции в предприятието (50 + 1%) e собственост на "Нафтогаз Украйна", 42% са на структурите на олигарха Игор Коломойски, 8% принадлежат на компании, регистрирани в Кипър, пише ТАСС.

Силите на Коломойски притежават съвременно оръжие, получено от украински военни арсенали или купени на черния пазар. Неговата армия се състои от редовни военнослужещи, неонацистки групировки от западна Украйна, чужди наемници, включително от Грузия, Румъния, крайни расисти от Швеция и Германия, както и бивши командоси от израелската армия. Всички те са организирани в четири батальона: "Азов", "Айдар", "Донбас" и "Днепър 1". Именно последният е виновен за палежа в Дома на профсъюзите в Одеса на 2 май и в сградата на милицията в Мариупол на 9 май, където загинаха няколко десетки души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа