Westinghouse се договори за доставка на ядрено готиво с EDF

9926
Westinghouse се договори за доставка на ядрено готиво с EDF
Снимка: БГНЕС

Уестингхаус Електрик Къмпани обяви, че е подписала с Electricité de France (EDF) дългосрочен договор за доставка на няколко хиляди тона ядрено гориво за нейните атомни електроцентрали във Франция. Този договор удължава текущия договор, който изтича в края на 2014 г. и предоставя на Уестингхаус възможността да продължи да доставя значителна част от общите нужди от ядрено гориво на EDF.

Съгласно условията на подписания договор, Уестингхаус ще произвежда горивото в своите заводи във Вестерос, Швеция; Спрингфийлдс, Великобритания и през Европейската група за гориво в централата „Енуса” в Хусбадо, Испания. Свързаните с изпълнението на договора инженерни дейности на площадките на отделните централи ще се извършват от съществуващите офиси на Уестингхаус във Франция. От 2003 година, Уестингхаус е важен доставчик на ядрено гориво за атомните електроцентрали във Франция. Оттогава компанията е доставила около 6000 горивни касети за тези електроцентрали.

Лош ПР довел до ситуацията около плащането на 7 млн. лв. на Westinghouse

Като "лош ПР" определи енергийният експерт Атанас Тасев излязлата късно в петък информация, че над 7 млн. лева са били преведени късно ...

Уестингхаус е глобален доставчик на ядрено гориво за реактори с вода под налягане (PWR), включително за реактори, проектирани с руска технология ВВЕР, както и за кипящи реактори (BWR) и усъвършенствани реактори с газово охлаждане (AGR). Понастоящем Уестингхаус доставя ядрено гориво на 145 централи в целия свят, 65 от които са в Европа, и има 10 завода за производство на ядрено гориво в света, включително два в Европа: Springfields Fuels Limited в Престън, Ланкашър, Великобритания и Westinghouse Electric Sweden във Вестерос.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com