Задържаха 14 души при акция срещу неофашисти в Италия

12635
Задържаха 14 души при акция срещу неофашисти в Италия

Италианската полиция арестува 14 неофашисти и започна разследване срещу 44 други, след като разкри заговор за покушението на политици и атаки срещу полицията.

Силите за сигурност проведоха акция. Това се случи, след като подслушване разкри дейността на групата, разклонение на забранената крайнодясна организация Ordine Nuovo.

В Италия протестираха срещу икономическите реформи

Десетки хиляди членове на синдикални организации излязоха на митинги в над 50 италиански града днес .Те протестираха срещу икономически...

Според италианския вестник La Republica заподозрените са обсъждали убийството на 10-11 политици наведнъж. Групировката е планирала и взривяването на сградата на агенцията за събиране на данъци Equitalia, както и на някои полицейски станции, информира АФП.

Ръководителят на разследването Марио Паренте каза пред журналисти, че групата, в която през последните две години е работел полицай под прикритие, е планирала атаки и срещу държавната железопътна мрежа.

Организацията Ordine Nuovo, която е основана през 1956 г. в опит да бъде реформирана фашистката партия, е била обвинявана в няколко бомбени атентата през 70-те години. През 1973 г. официално е разпусната от италиянския парламент, информира БГНЕС.

 

Все по-често чужденци бият пътните полицаи в Италия

На всеки четири часа пребиват пътен полицай в Италия. Извършителите все по-често са чужденци. Асоциацията на поддръжниците и приятелите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа