Задържаха в Милано издирвания с европейска заповед за убийство Венцислав Димитров

11207
Задържаха в Милано издирвания с европейска заповед за убийство Венцислав Димитров
Снимка: БГНЕС

На 30 юни в Италия е задържан Венцислав Димитров, издирван въз основа на издадена от Окръжна прокуратура-Благоевград Европейска заповед за арест, информира БГНЕС.

Европейската заповед за арест е издадена за привеждане в изпълнение на наказание 10 години лишаване от свобода при строг затворнически режим за убийство, съобщиха от прокуратурата.

Арестувахме белгиец с Европейска заповед за арест

В района на болницата „Пирогов” в София вчера е бил задържан 40-годишен белгийски гражданин, издирван от Кралство Белгия ...

С присъда, влязла в закона сила на 9.07.2007 г. Димитров (на 47 г.) е признат за виновен в това, че на 28.12.1996 г. около 3.00 часа в гр. Благоевград, на ул. "Климент Охридски" № 25 в дома на Стефан Манов умишлено е умъртвил Кирил Георгиев Ангелов от гр. Благоевград.

Незабавно след влизане на присъдата в сила Окръжна прокуратура гр. Благоевград е изпратила препис от присъдата на Областно звено "Охрана" гр. Благоевград и на Началника на Затвора гр. Бобов дол, за изпълнение.

След като в прокуратурата е постъпила информация, че Димитров се укрива е изготвена Европейска заповед за арест на лицето, която на 14.11.2007 г. е изпратена на Дирекция "Международно оперативно полицейско сътрудничество" при НСП гр. София.

Въз основа на посочената по-горе заповед, Венцислав Димитров е задържан в Милано на 30.06.2015 г. Същият към момента се намира в затвора в Милано.

Седми ден продължава издирването на Иван от Микрево

Без резултат остава издирването на 6-годишния Иван Синанов от село Микрево. Детето е в неизвестност вече седми ден, съобщи Дарик радио....

Главният прокурор Сотир Цацаров ще изготви искане за екстрадиция на осъдения Димитров за изтърпяване на наказанието "Лишаване от свобода" за срок от 10 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа