Западни наблюдатели: Изборите в Украйна бяха честни

17221
Западни наблюдатели: Изборите в Украйна бяха честни
Снимка: Getty Images/Guliver

Предсрочните парламентарни избори в Украйна преминаха честно в по-голямата си част, заяви водещата група западни наблюдатели.

"В този важен момент за бъдещето на тяхната страна, институциите в Украйна и гласоподавателите реагираха на обезсърчителните предизвикателства с избори, при които до голяма степен бяха зачетени демократичните ангажименти", каза Кент Харстед, ръководител на мисията наблюдатели от ОССЕ.

"Тази реакция и по-специално решителността на властите да организират избори във възможно най-много части на страната демонстрират устойчивост, която ще помогне на страната да преодолее своите национални и международни предизвикателства", добави той, цитиран от БГНЕС.

Андрей Пленкович, председател на делегацията от Европейския парламент в наблюдателската мисия, каза, че украинците са "избрали Европа и мир".

Предварителните резултати показват, че "Народният фронт" на премиера Арсений Яценюк и партията на президента Петро Порошенко имат по около 22% от гласовете. Партиите вероятно ще съставят управляваща коалиция, а Яценюк ще остане на премиерския пост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com