Заплашвали Немцов заради позицията му за "Шарли Ебдо"

17892
Заплашвали Немцов заради позицията му за "Шарли Ебдо"
Снимка: Gettyimages

Руският опозиционен лидер Борис Немцов е получавал заплахи заради позицията си относно разстрела в редакцията на списание „Шарли ебдо“ във Франция. Това стана ясно от изявление на официалния представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, предаде Газета ру.

„В следствието имаме сведения, че Немцов е получавал заплахи, във връзка с неговата позицията за разстрела в „Шарли ебдо“ в Париж“, каза Маркин.

Немцов ще бъде погребан в Москва

Руският опозиционен политик Борис Немцов, който беше убит тази нощ, ще бъде погребан в Москва. Това заяви неговият бивш говорител и бли...

Немцов бе застрелян тази нощ в Москва. Днес на лобното му място московчани носят цветя и палят свещи. В момента на Големия Москворецки мост, който се намира в центъра на руската столица, има няколко десетки журналисти и скърбящи граждани.

Много от световните лидери изразиха възмущението си от показното убийство. Сред тях бе германският канцлер Ангела Меркел. „Канцлерът цени смелостта на бившия вицепремиер, който винаги открито е изразявал критиката си към политиката на правителството. Тя изразява своите съболезнования към роднините му и призовава президента Владимир Путин да обезпечи бързото разследване и наказване на виновниците“, се казва в съобщение на германското правителство. 

Към момента се работи по три версии за причините за престъплението.

Припомняме, че в началото на годината ислямисти нахлуха в редкацията на сатиричното френско списание "Шарли Ебдо" и убиха 12 души. Изданието бе известно с карикатурите си на религиозна, политическа и социална тематика.

МВнР осъди убийството на Немцов

България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов. Това се казва в изявлени...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com