Заведоха първото дело срещу Germanwings

13402
Заведоха първото дело срещу Germanwings
Снимка: Gettyimages.com

Роднини на един от загиналите испанци в трагичния полет на Еърбъс А320 заведоха дело срещу компанията "Germanwings", предаде БГНЕС.

Според електронната версия на вестник ABC жертвата е работела в испанския магазин за дрехи "Desigual". Загиналото момче е летяло заедно със свой колега към Германия. Родителите му Робърт и Мерибел смятат, че германският превозвач е отговорен за трагедията. Те споделили, че не изпитват "ненавист" към втория пилот Андреас Любиц, който е обвинен в умишлено предизвикване на катастрофата.

Семейството е в Барселона в същия хотел, в който били настанени останалите близки на загиналите при инцидента, отправили се за разпознаване на телата във Франция. Испанската двойка не пожелала да пътува заедно с тях. Двамата призоват всички компании по света да засилят контрола върху психологическото състояние на екипажа. Според тях трябва да се въведе правило, според което в пилотската кабина трябва да има двама, трима и дори четирима души.

В същото време стана ясно, че вторият пилот на разбилия се самолет Андреас Любиц е бил под медицинско наблюдение с клиника към Университета на Дюселдорф, но не във връзка с лечение на депресия. Това съобщава пред РИА Новости говорителят на клиниката Сузане Допхайде.

Germanwings - когато опасността идва отвътре

Информацията, че вторият пилот на А320 умишлено е разбил самолета на Germanwings, катастрофирал във Френските Акпи, предизвика нова въл...

„Вторият пилот е имал контакти с университетската клиника, но е лекуван тук не от депресия“, казва Допхайде.

Тя допълва, че скоро клиниката ще излезе с официално изявление

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа