Атентаторите от Париж са живеели в два апартамента и къща в Брюксел

2856
Атентаторите от Париж са живеели в два апартамента и къща в Брюксел
Снимка: Getty Images / Guliver

Открили са квартирите на парижките атентатори. Те са използвали два апартамента и къща в Белгия преди атаките на 13 ноември миналата година, съобщиха властите в Брюксел.

Федералната прокуратура в страната публикува свое комюнике, в което обобщава някои от откритията си в разследването на атентатите. Джихадистите са наели апартаменти в Брюксел и Шарлероа в началото на септември, както и къща в градчето Увеле, на 55 километра южно от столицата, в началото на октомври. За трите квартири е предплатено в брой за една година. Наемателите са използвали фалшиви самоличности, предаде Reuters, цитирана от БГНЕС.

Експлозивите от атентатите в Париж може да са правени в Брюксел

Белгийските разследващи смятат, че експлозивите, използвани при нападенията в Париж на 13 ноември миналата година, може да са били прои...

Разследващите органи са открили следи от ДНК на един от парижките атентатори, Билал Хадфи, който се самовзриви във френската столица. В апартамента в Шарлероа са открити отпечатъци на Хадфи и Абделамид Абауд, който е предполагаемия лидер на групата. Абауд беше убит от френската полиция в парижкото предградие Сент Дени на 18 ноември.

Белгийското разследване още е установило, че използваният от терористите автомобил Сеат „Леон” често е паркиран пред квартирите в Шарлероа и Увеле. Друга кола, БМВ наето от заподозряно лице, е спирала и пред 3-те места.

Прокурорите заявиха миналата седмица, че са открили вероятното място на производство на бомбите за атентатите в Париж в брюкселския квартал Шербеек.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа