Австрия не вярва на Гърция за охраната на границите

2344
Австрия не вярва на Гърция за охраната на границите
Снимка: Getty Images/Guliver

Австрийският министър на вътрешните работи Йохана Микъл Лайтнер остро разкритикува властите в Атина по отношение на мигрантската криза и опазването на външните граници на ЕС, предаде БГНЕС.

Критиките бяха отправени в присъствието на заместник-външния министър на Гърция Никос Ксидакис, който е на посещение във Виена. Австрийският министър директно попита своя гост, "защо политическото ръководство на Гърция смята, че не може да използва военноморските си сили за граждански цели - например защитата на външните граници на Европейския съюз". За всички останали държави е абсолютно нормално армията да помага при защитата и охраната на границите, каза още Йохана Микъл Лайтнер и припомни, че Германия и Италия са изпратили своите бойни кораби в Средиземно море за справяне с бежанската вълна.

Германски съд: България не е "сигурна страна" и бежанците не трябва да бъдат връщани там

Германски съд постанови, че България и Унгария не са "сигурни страни" за бежанците и те не трябва да бъдат връщани там, предаде Deutsch...

Австрийският министър на вътрешните работи подчерта, че в последния доклад за състоянието в Шенгенското пространство има огромни критики срещу гръцкото ръководство.

"В момента обсъждаме какво смята да направи гръцкото правителство за контрола на общата външна граница на ЕС, разбира се с подкрепата на целия Европейски съюз", подчерта австрийският министър.

Йохана Микъл Лайтнер призна, че Австрия не може да разчита на Гърция и поради тази причина е започнала преговори с държавите от т.нар. Балкански път с цел намаляване на натиска от южната част на континента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа