Австрия поиска незабавно затваряне на всички алтернативни бежански маршрути

3239
Австрия поиска незабавно затваряне на всички алтернативни бежански маршрути
Снимка: Gettyimages.com

Канцлерът на Австрия Вернер Файман поиска незабавно да бъдат затворени всички маршрути за бежанци и мигранти, включително и тези, минаващи през България и Италия.

В предаване, излъчено по австрийската обществена телевизия той призна, че е променил позицията си по отношение на бежанците, след като е осъзнал, че тази година може да се очакват още повече мигранти.

Димитров: Да приемем бежанци, докато се стопли, после да ги пратим на Меркел

Сърцето ми се къса за децата в бежанския лагер в Идомени. Не ми е жал обаче за 20-30-годишните мъже там, които вместо да се бият за род...

"Тъй като няма европейско решение, ние няма да приемем повече от 37 500 души тази година", каза още канцлерът. Според него въвеждането на ограничения за прием на бежанци е част от "Плана Б" за самозащита.

"Единственото ми притеснение е да не започнат отново с политиката на "пропускане". Австрия е длъжна да запази категоричната си позиция по този въпрос", предупреди Файман и заяви, че разпределението на мигранти не функционира, защото бежанците не желаят да приемат друга крайна дестинация освен Австрия и Германия и защото не бяха създадени "Горещи точки" /Hot spot/ по външните граници на ЕС.

"Ние искаме да се създадат приемни центрове, където на бежанците много ясно ще им се каже, че те не може да избират къде ще получат помощ... Не може да действаме без хуманност, но не може и да няма ред... Проблемът може да бъде решен само с приключването на войните в страните, от където идват бежанците" заяви Файман, пише още Topnovini.bg.

На въпрос относно договорката между ЕС и Турция австрийският канцлер заяви, че Турция не "е обикновен партньор" и изрази резервите си към отношението ѝ към кюрдите, както и към свободата на медиите.

Трафиканти лъжат бежанци, че ги водят в Сърбия, а ги оставят у нас

Няколко пазарджишки села край автомагистрала "Тракия" се оказаха част от канал за трафик на нелегални бежанци. Каналджиите използват н...

Според него обаче решението е важно за самата Турция, защото по този начин ще бъде по-лесно да бъде разбита мрежата на трафикантите на хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа