Австрия взима мерки срещу новия маршрут на мигрантите

3050
Австрия взима мерки срещу новия маршрут на мигрантите
Снимка: Getty Images/Guliver

След закриването на "Балканския маршрут" властите в Австрия се подготвят за пренасочването на бежанската вълна и въвеждат по-строг граничен контрол по границата с Унгария.

Австрийската полиция увеличи контрола на автомобилите, идващи от унгарска територия. За тази цел едната лента на границата е затворена и така движението се забавя и в проверката попадат всички коли, съобщи БГНЕС.

Гърция извозва мигранти до албанската граница

Първата голяма група от мигранти пристигна на гръцко-албанската граница. Те са докарани там организирано с автобуси от гръцките власт...

Специално внимание се обръща на "съмнителните коли и на тези, които имат повече пътници". Тези автомобили се отклоняват и се подлагат на щателна проверка. Граничният пункт Никелсдорф бе основното място откъдето миналата година преминаха десетки хиляди мигранти преди унгарската държава да вдигне ограда по границата със Сърбия. През този пункт пристигнаха най-много мигранти и бежанци от Унгария в Австрия.

През изминалите няколко дни австрийските министри многократно предупредиха, че бежанците ще се опитат да влязат на тяхна територия през този пункт, след като бе закрит "Балканският маршрут". Властите във Виена очакват трафикантите на хора да използват Никелсдорф за влизане в Австрия.

Министърът на отбраната Ханс Петер Доскоцил предупреди, че армията и полицията ще увеличат охраната и контрола по унгарската граница.

В началото на тази седмица Унгария въведе извънредно положение на територията на цялата страна с цел да неутрализира нелегалната миграция и трафикантите на хора. 

Австрийски министри ще проверят как пазим границата с Турция

Австрийските министри на отбраната и на вътрешните работи пристигат утре (събота), за да видят как пазим границата с Турция, съобщиха...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа