Белгия намали предупреждението за тревога, метрото oтново остана затворено

3924
Белгия намали предупреждението за тревога, метрото oтново остана затворено
Снимка: Gettyimages.com

Белгия намали предупреждението за потенциална опасност до второто най-високо. Това заяви вътрешният министър на страната Жан Жамбон.

Мярката идва два дни след като атентатори взривиха три бомби на летището в Брюксел и на метростанция „Маалбек“ в столицата.

Според министърът опасността е била намалена от четвърта на трета степен след решение на работната групата, която оценява опасността от терористичен риск, пише БГНЕС.

Метрото в Брюксел отново е прекратило работа до утре сутринта, от съображения за сигурност, след терористичните атаки преди 2 дни.

"Влаковете няма да се движат до утре. Решение за това кога да бъде възобновено движението засега не е взето, но очакваме, че транспортът ще работи по-добре, отколкото днес", каза говорител на компанията-оператор на обществения транспорт в Брюксел.

Междувременно стана ясно, че един от основните заподозрени за организирането на атентатите в Париж през миналия ноември – Салах Абдеслам, е планирал атентат в Брюксел, сходен с този във френската столица.

По данни на източниците Абдеслам и двама негови съучастници планирали да извършат убийства на максимален брой хора, откривайки стрелба с автомати и пушки.

 

Вътрешният министър на Франция: Терористите отново се възползваха от пропуските в сигурността на ЕС

Терористите в Белгия отново се възползваха от пропуските на ЕС в сферата на безопасността, заяви вътрешният министър на Франция Берна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа