Белгийските екперти съветват: При атака се правете на умрели

4860
Белгийските екперти съветват: При атака се правете на умрели
Снимка: Getty Images/Guliver

В третия ден от безпрецедентните мерки за сигурност, свързани с непосредствена възможност за терористичен удар в Брюксел, белгийските медии разпространяват съвети за оцеляване при атентат, предаде Дарик.

Експерти в областта на сигурността съветват още в първите секунди на нападение с безразборна стрелба хората да залегнат и да се престорят на умрели. Отбелязва се, че рядко терористите довършват с контролен изстрел падналите на земята. Препоръчва се да се изчака момент за бягство, в който нападателите презареждат оръжията си.

Българите масово няма да променят нищо в живота си след терора в Париж

След атентатите в Париж, мнозинството от българите (52%) са на мнение, че заплахата за България е същата, както и за останалите европей...

Когато се чуят изстрели, най-добрият изход е бягството, но ако това е невъзможно, добре е хората да се скрият и непременно да включат телефоните си на тих режим. В случай, че оръжието е насочено право в някого, спасение може да бъде той да изрече "Аллах акбар". Отчита се, че при атентатите от 13 ноември в Париж някои от хората са били пожалени от терористите благодарение точно на този израз, използван навреме.

Съпротивата за обезвреждане на нападателите също е възможност, но в момент, когато те са разсеяни или се затруднят с оръжията си. Даден е пример с предотвратения атентат във влака по линията Амстердам-Париж от август, когато пътници (военни от армията на САЩ в отпуск) успяха да обезвредят нападателя, докато той опитваше да презареди засеклия си автомат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com