Брюксел готов да обсъди нови идеи за приемането на бежанци

7388
Брюксел готов да обсъди нови идеи за приемането на бежанци
Снимка: Gettyimages

"Европейската комисия е готова да обсъди нови начини за достъп и разпределяне на бежанците, търсещи убежище в ЕС", заяви еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос, предаде БГНЕС

Той обяви това, след като Париж и Берлин призоваха за преосмисляне на плановете. Аврамопулос заяви, че планът включва стъпки, насочени към "по-добро споделяне на отговорност и солидарност" в рамките на Европейския съюз, за да се справят с нарастващия брой мигранти, пристигащи на бреговете му.

Миналата седмица той поиска държавите-членки да приемат 20 000 сирийски бежанци от страни извън Европа и да пуснат в ход процедури по приемане на още 40 000 лица от Сирия и Еритрея, които са пристигнали в Италия и Гърция.

Тяхното разпределение ще бъде в съответствие с фактори като национално икономическо производство, население, равнище на безработицата и броя на бежанците, които вече са допуснатите до всяка една страна.

Но в понеделник, 1 юни, Франция и Германия направиха съвместен призив към ЕС да преразгледа плана си, заявявайки, че няма достатъчно "баланс", а и усилията на страните в приемането на лица, търсещи убежище, следва да бъдат "взети под внимание".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа