Брюксел остава блокиран

4193
Брюксел остава блокиран
Снимка: Getty Images/Guliver

Белгийските власти все още издирват няколко заподозрени терористи, докато в столицата на страната са въведени безпрецедентни мерки за сигурност. В този час се събира кризисният щаб на правителството в Белгия, който да реши дали ще удължи най-високата степен на терористична заплаха в Брюксел, която продължава втори ден, предаде БНР.

Все още столицата на Белгия е парализирана от 4-та степен на тревога, метрото не работи, централните площади пустеят. До този момент няма никакви индикации от властите, че са на път да заловят терористите и да върнат Брюксел към нормалния му житейски ритъм в понеделник.

Министърът на правосъдието Кун Хенс оправда пред RTL предприетите мерки заради направените изводи от атаките в Париж: "Потенциалните цели са променени. Това вече не са синагоги, еврейски музеи или полицейски участъци. Терористите вече избират масови събития и публични места."

Защо Белгия е в сърцето на терористичната вълна в Европа?

Като спокойна, просперираща нация от само 11 милиона души, Белгия рядко влиза в новинарските заглавия, досега, когато получи незавиднат...

Вицепремиерът и външен министър Дидие Рейндерс потвърди, че се търсят поне двама души: "Паралелно издирваме едно или повече лица с оръжие и експлозиви."

Основният заподозрян участник в нападението в Париж Салах Абделслам се предполага, че се укрива в някъде в белгийската столица и все още пази колана си с експлозиви.

В интервю за националната телевизия братът на Салах, Мохамед Абделслам допусна, че той се е разколебал и не е участвал докрай в атентатите в Париж, като го призова да се предаде.

Този следобед беше евакуирана сградата на фламандска телевизия в предградието Вилворд, североизточно от Брюксел, заради сигнал за съмнителен автомобил. Полицейската операция там продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа