Бъдещето на Украйна няма да се реши от гражданите ѝ, смята Ники Дойнов

20766
Бъдещето на Украйна няма да се реши от гражданите ѝ, смята Ники Дойнов
Снимка: Getty Images/Guliver

Хората, които живеят в Източна Украйна и тези в Западна Украйна все едно не са били никога в рамките на една държава. Това каза специалният пратеник на Нова телевизия Николай Дойнов.

Давам пример – отношението към „Беркут”. През зимата те бяха посочени като национални предатели от Майдана, а сега на изток, където проруските настроения владеят, хората казват – те са наши момчета, ние ги изпратихме, за да не се допусне гражданска война и размирици при митингите срещу Виктор Янукович.

Путин заплаши с ответни действия срещу чуждестранни компании и отрече в Източна Украйна да има руски сили

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди, че новите санкции на САЩ и ЕС може да се отразят на работата на западните компании, раб...

Другият случай е събарянето на паметника на Ленин. На изток считат, че това е опит за промяна на историята. Нямат право да го правят, казват проруски настроените украинци

Юлия Тимошенко също е крайно противоречива личност. Украинците с руски „корен” се питат – нали тя договаряше цената на природния газ, заради нея сега той е по-скъп, смятат те.

Голям щрих е и евентуалното членство в НАТО. Много украинци се питат кога това стана основен въпрос и сега се изкарва на дневен ред.

Видях много възрастни хора, 60-70 годишни, с тояги, сопи, готови да се саморазправят. Има обаче и майки с деца, напълно мирни хора, които изразяват подкрепа към Русия и искат гласност, за да решат по мирен начин бъдещето си. Има много отчаяни хора там, но въпреки това не изглежда, че украинците са готови сами да разделят държавата си. Този лост го държат в ръцете си Великите сили, коментира Дойнов. Обикновените граждани нямат силата да докарат докрай и да решат истински бъдещето си – това е геополитика.

Кери: САЩ подслушаха телефонни разговори на руски агенти в Украйна

Държавният секретар на САЩ Джон Кери твърди, че американското разузнаване е подслушало в източните райони на Украйна телефонни разговор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа