Charlie Hebdo осмя руската самолетна трагедия в карикатури

14883
Charlie Hebdo осмя руската самолетна трагедия в карикатури

Френският вестник Charlie Hebdo е публикувал цинични карикатури и шеги за катастрофата на руския пътнически самолет Airbus A321 в Египет, съобщава РЕН ТВ.

На първата карикатура са изобразени летящи тела и отломки от самолет върху главата на терорист. Надписът гласи: "Руската авиация засилва своите бомбардировки."

На втората карикатура е изобразен череп, лежащ сред отломки и останки от тела, на която се разсъждава за опасността на руските лоукостери и се казва, че вероятно този човек е трябвало да лети с "Air cocaine". В дадения случай става дума за скандал, свързан със Саркози и контрабандата на кокаин, коментира телевизията.

Шегата, публикувана в самото издание, гласи, че за терористите от "Ислямска държава", които са свалили руския лайнер, това бил "единственият начин да си доставят 224 порции безплатна храна".

Членът на Съвета на федерацията по международни дела Игор Морозов на свой ред коментирал циничната публикация. Морозов нарекъл карикатурите богохулство и подигравка с паметта на жертвите в катастрофата.

"Да се подиграваш над катастрофата в Синай, е недопустимо. Стремежът към оригиналност на Charlie Hebdo просто е шокиращ. Неволно си спомняш трагедията, която се случи през януари 2015 година в самото издателство. Струва ми се, че журналистите сами провокират насилствени действия", заявил Морозов.

Най-страшната в историята на руската и съветската авиация катастрофа се случи на 31 октомври 2015 година. Пътнически самолет A321 на авиокомпанията "Когалимавиа" изпълнявал рейс от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург. Сутринта в събота лайнерът претърпя катастрофа на 100 км от египетския град Ариш. Загинаха всичките 224 души на борда.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа